Saturday, November 12, 2011

Put u SAD (4) / Cesta do USA (4) / USA Trip (4)


U subotu 29. Oktobra, nakon konsultacija, zajedno sa mojim "novim" domaćinima, Anom i Tedom Ditman, sam odputovala za Gejnsvil u državu Džordžija. Oni su članovi tamošnje Metodističke crkve koja je u partnerskom odnosu sa našim zajednicama u Padini i Kovačici. Kao misijski koordinator i predstavnik partnerskih crkava u Padini i Kovačici, pozvali su me da iskoristim priliku što se nalazim u SAD-u i ponovo ih posetim. I tamo sam imala mogućnost da govorim o životu i radu naše crkve u Srbiji. Imala sam dve prezentacije i kao partnerska crkva su posebno bili zainteresovani da čuju nešto više o crkvama u Padini i Kovačici. Tako smo u ponedeljak imali poseban sastanak na kome smo razgovarali o novim načinima saradnje, o poboljšanju međusobne komunikacije uprkos udaljenosti, o načinima kako duhovno obogatiti jedni druge i kako biti ohrabrenje jedni drugima.
U sredu, pre samog odlaska kući, sam imala mogućnost da učestvujem u jednoj humanitarnoj akciji koja se zove "Hrana na točkovima" (engl. "Meals on Wheels"), u kojoj su neki od članova crkve u Gejnsvilu uključeni i pozvali su me da budem deo tima. To je akcija gde oni raznose kolima hranu onima koji su siromašni ili bolesni i nisu u mogućnosti da kupe. Iako možda kada spomenemo Ameriku, odmah pomislimo kako su svi bogati i bez problema, činjenica je da i tamo postoji puno ljudi kojima je takođe potrebna nečija pomoć. Zahvalna sam Bogu za sva nova iskustva koja sam stekla na ovom putovanju kao i za sve divne ljude koje sam srela i u čijim srcima gori Božja ljubav za Njegovo delo.


V sobotu 29. Októbra, po ukončení konzultácie, spolu s mojimi novými hostiteľmi, Anne a Ted Dittman, odcestovala som do Gainesville v štáte Georgia. Oni sú členovia tamojšej Metodistickej cirkvi, ktorá je v partnerskom vzťahu s našími zbormi v Padine a Kovačici. Ako misijný koordinátor a predstaviteľ partnerských zborov v Padine a Kovačici, pozvali ma, aby som využila príležitosť, že som v USA, aby som ich znovu navštívila. Aj tam som mala možnosť hovoriť o živote a práci našej cirkvi v Srbsku. Mala som dve prezentácie a ako partnerská cirkev, mali obzvlášť záujem počuť niečo viac o cirkvách v Padine a Kovačici. Tak sme v pondelok mali špeciálne stretnutie, na ktorom sme hovorili o nových spôosoboch spolupráce, o zlepšení vzájomnej komunikácie napriek vzdialenosti, o spôsoboch ako duchovne obohatiť jedni druhých a ako byť na povzbudenie jedni druhým.
V stredu, pred samým odchodom domov, mala som možnosť zúčastniť sa jednej humanitnej akcie s názvom "Jedlá na kolesách" (angl. "Meals on Wheels"), v ktorej sú niektorí členovia cirkvi v Gainesville zapojení a pozvali ma, aby som sa stala súčasťou tímu. To je program v ktorom oni rozdávajú jedlo tým, ktorí sú chorí a chudobní a nemajú možnosť si kúpiť. Aj keď možno hovoríme o Amerike, možno nám na myseľ príde, že sú všetci bohatí a bez problémov, ale skutočnosť je taká, že aj tam je mnoho ľudí, ktorí potrebujú cudziu pomoc. Vďačná som Pánovi za každú novú skúsenosť, ktorú som získala na tejto ceste, ako aj za všetkých predivných ľudí, ktorých som stretla a v ktorých srdciach horí Božia láska za Jeho dielo.


On Saturday, October 29th, after the consultation I was headed for Gainesville, Georgia, with my new hosts Anne and Ted Dittman. They are a part of the Gainesville First United Methodist Church, which is a partner church with the Padina and Kovačica UMCs. As the mission coordinator and the representative of the partner churches in Padina and Kovačica, they had a suggestion for me to take advantage of being in the US and come visit them again. I had the opportunity to talk about the life and the work of our church in Serbia. I had two presentations and as a partner church, they were especially interested in hearing about Padina and Kovačica. On Monday we had a special lunch meeting, where we talked about new ways of working together, about making our communication better inspite of the distance, about how we can enrich spiritually and encourage each other.
On Wednesday, just before I had to leave for home, I took part in a humanitarian activity called "Meals on Wheels", in which a few people from the Gainesville First UMC are involved. It is a program where they distribute food to less privileged or ill people, who are not able to buy it for themselves. When we talk about the US, usually an image pops out in our minds of everybody being rich and without problems, but even there, there are a lot of people who need somebody else's help. I am thankful to God for every new experience which I acquired on this trip, and for all those amazing people who I met and who have God's love for His work.  

 




No comments:

Post a Comment