Sunday, November 6, 2011

Put u SAD (2) / Cesta do USA (2) / USA Trip (2)


Nakon Godišnje Konferencije Metodističkih žena Kentakija, zajedno sa Suzi i Marti Kalc sam otputovala za Samerset, gradić u kome oni žive. U nedelju 23. Oktobra sam prisustvovala bogosluženju u Metodističkoj crkvi u Sajens Hilu. Ovo je bila moja druga poseta ovoj zajednici, i tada sam tokom jutarnjeg bogosluženja mogla da govorim o životu i radu Evangeličke metodističke crkve u Srbiji.






  To je za mene bila čast i zaista sam bila uzbuđena zbog toga. Bila sam dirnuta i zbog spremnosti braće i sestara da otpevaju i jednu pesmu po mojoj želji, pesma koja je poznata sa obe strane okeana. Iako ova zajednica nema konkretnu partnersku crkvu u Srbiji, veoma su zainteresovani za nas i našu crkvu ovde u Srbiji, nose rad naše crkve u molitvama, i prema svojim mogućnostima povremeno potpomažu na druge načine. Suzi i Marti Kalc već četiri godine zaredom dolaze kao volonteri u Srbiju i jesu naši ambasadori u Americi. Sledećeg leta bi još neki ljudi iz ove zajednice hteli da dođu u Srbiju i kao volonteri pomognu rad naše zajednice u Padini. (Liljana)



Po Výročnej Konferencii Metodistických žien Kentuckyho, spolu so Susie a Martin Kalz som cestovala do mestečka Somerset, v ktorom oni bývajú. V nedeľu, 23. Októbra som sa zúčastnila ich bohoslužieb v Metodistickej cirkvi v Science Hill. Toto bola moja druhá návšteva do tohto zboru a vtedy som počas ranných bohoslužieb mohla hovoriť o živote a práci Evanjelickej metodistickej cirkvi v Srbsku.




Bolo to pre mňa cťou a skutočne vzrušujúce. Bola som dotknutá ochotou bratov a sestier zaspievať jednu pieseň podľa mojej žiadosti - pieseň, ktorá je známa na oboch stranách oceánu. Hoci tento zbor nemá konkrétny partnerský zbor v Srbsku, prejavujú veľký záujem o nás a našu cirkev tu v Srbsku. Nesú prácu našej crkvi na modlitbách a podľa možností aj podporujú na iné spôsoby. Susie a Martin Kalz už štyri roky dozadu prichádzajú do Srbska a sú našimi veľvyslancami v Amerike. Za nasledujúce leto ďalší ľudia zo zboru prejavili záujem prísť do Srbska a aby ako volontéri pomohli prácu nášho zboru v Padine. (Liljana)


After the Annual Kentucky Conference of the United Methodist Church, together with Susie and Marty Kalz, I traveled to Somerset, KY, a small town where they live. On Sunday, October 23rd, I attended the worship service at Science Hill United Methodist Church. This was my second visit to this church and during the morning worship I was able to talk about the life and work of the United Methodist Church in Serbia.




This was an honor and an exciting thing for me. I was touched by the willingness of the brothers and sisters to sing a song I had suggested - a song that is known on both sides of the ocean. Even though this church does not have an official partner church in Serbia, they are very interested in our work here. They carry our work in their prayers and help in any other possible way, according to their possibilities. Susie and Marty have been visiting us in Serbia for the past four years and have indeed become our ambassadors in the US. For the next Summer, there are some other people from the church that have shown interest in coming to Serbia and help us, as volunteers, in our work in our church in Padina. (Liljana)



No comments:

Post a Comment