Friday, November 4, 2011

Put u SAD (1) / Cesta do USA (1) / USA trip (1)


U drugoj polovini oktobra sam imala priliku da otputujem za SAD. Posetila sam nekoliko gradova i bila prisutna na više manjih i većih sastanaka. Na samom početku svog puta sam imala mogućnost da prisustvujem, po drugi put, na Godišnjoj konferenciji Metodističkih žena Kentakija, koja je bila održana 22. Oktobra u gradiću Medisonvil na zapadu ove savezne države. Tema konferencije je bila "Pričajući Božju priču". Tom prilikom je bilo prisutno oko 250 žena iz svih dvanaest distrikta Kentaki Godišnje Konferencije. U toku konferencije sam mogla da čujem razna svedočanstva o tome koliko su žene Metodističkih crkava u Kentakiju aktivne i koliko su pomogle i još uvek pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć. Bilo mi je drago da mogu ponovo videti neka već poznata lica, kao i upoznati neka nova.





V druhej polovici októbra som mala priležitosť cestovať do USA. Navštívila som niekoľko miest a bola som prítomná na viacero menších a väčších stretnutí. Na samom začiatku svojej cesty som mala možnosť zúčastniť sa, po druhýkrát, na Výročnej Konferencii Metodistických žien Kentuckyho, ktorá sa konala 22. Októbra v mestečku Madisonville na západe tohto amerického štátu. Téma konferencie bola "Hovoriť Boží príbeh". Tou príležitosťou sa zhromaždilo asi 250 žien zo všetkých dvanástich dištriktov Kentucky Výročnej Konferencie. Počas konferencie som mohla počuť rôzne svedectvá o tom ako sú ženy Metodistických cirkví v Kentucky aktívne a koľko pomohli a stále pomáhajú ľuďom, ktorí sú v núdzi. Rada som znovu stretla známe tváre a spoznala nové.





In the second half of October, I had the opportunity to travel to the USA. I visited a few towns and was present at a few smaller and larger gatherings. At the beginning of my trip, I was able to attend, for the second time, the Annual Kentucky Conference of the United Methodist Women, held on October 22nd in a small town Madisonville, in West Kentucky. The theme of the conference was "Telling God's Story". On this occasion, around 250 women from all twelve districts of the Kentucky Annual Conference gathered. During the conference, I could hear different testimonies about how Kentucky UMW have been and still are active and how much they have helped people in need. It was nice to see some familiar faces again and to meet some new ones.




No comments:

Post a Comment